Kasvivärjäys

kookos_vari1

Kun hiuksia värjätään aidoilla 100% kasviväreillä, niin värjäämiseen käytetään ainoastaan luomukasvatettujen henna-, indigo- ja sennakasvien kuivattuja lehtiä. Lehdet on jauhettu hienoksi jauheeksi. Jauheeseen sekoitetaan nestettä ja siitä tehdään puuromainen massa, joka levitetään hiuksiin. Värin vaikutusaika riippuu halutusta muutoksesta ja toivotusta sävyn voimakkuudesta. Kasviväri vaikuttaa hiuksissa yleensä 30-60min.

Kasvivärjäyksellä hiuksiin tulee läpikuultavampi ja pehmeämpi tulos kuin synteettisillä väreillä. Riippuu asiakkaan omasta pohjaväristä, miten paljon muutosta on mahdollista saada aikaan. Kasviväreillä pystytään häivyttämään myös harmaita, mutta tulos jää kauniin luonnolliseksi ja eläväiseksi. Värjäys voidaan tehdä kaksi kertaa peräkkäin, jolloin saadaan tummennettua hiuksia hieman voimakkaammin.

Sennalla voidaan kirkastaa jo valmiiksi vaaleaa luonnollista pohjaa. Tummia hiuksia ei voi kasviväreillä vaalentaa vaaleiksi. Silti yllättävän monella  vaaleaveriköllä on vaaleammat hiukset luonnostaan kuin he aavistavatkaan. Senna toimii loistavasti juuri näissä hiuksissa ja antaa kiiltävän ja kauniin sädehtivän värin.

Kasviväreillä voidaan saada loistavia ruskean eri sävyjä, lämpimään vivahtavia punaisia sekä luonnollisia vaaleita. Kasviväri on kosteuttava ja kiiltoa antava hoito hiuksille sekä hellävarainen hiuspohjalle. Koska luonnonvärit eivät vaalenna eivätkä muuta luonnottomasti hiusten väriä, niin ne eivät myöskään tuota selkeää tyvikasvurajaa. Hiusten värjäämisvälejä voi siis huoletta pidentää viikoilla.

 paa1  paa2