Kasvivärjäys ja hiushoidot

kookos_vari1

Kun hiuksia värjätään aidoilla 100% kasviväreillä, niin värjäämiseen käytetään ainoastaan luomukasvatettujen henna-, indigo- ja sennakasvien kuivattuja lehtiä. Lehdet on jauhettu hienoksi jauheeksi. Jauheeseen sekoitetaan nestettä ja siitä tehdään puuromainen massa, joka levitetään hiuksiin. Värin vaikutusaika riippuu halutusta muutoksesta ja toivotusta sävyn voimakkuudesta. Kasviväri vaikuttaa hiuksissa yleensä 30-60min.

Kasvivärjäyksellä hiuksiin tulee läpikuultavampi ja pehmeämpi tulos kuin synteettisillä väreillä. Riippuu asiakkaan omasta pohjaväristä, miten paljon muutosta on mahdollista saada aikaan. Kasviväreillä pystytään häivyttämään myös harmaita, mutta tulos jää kauniin luonnolliseksi ja eläväiseksi. Värjäys voidaan tehdä kaksi kertaa peräkkäin, jolloin saadaan tummennettua hiuksia hieman voimakkaammin.

Sennalla voidaan kirkastaa jo valmiiksi vaaleaa luonnollista pohjaa. Tummia hiuksia ei voi kasviväreillä vaalentaa vaaleiksi. Silti yllättävän monella  vaaleaveriköllä on vaaleammat hiukset luonnostaan kuin he aavistavatkaan. Senna toimii loistavasti juuri näissä hiuksissa ja antaa kiiltävän ja kauniin sädehtivän värin.

Kasviväreillä voidaan saada loistavia ruskean eri sävyjä, lämpimään vivahtavia punaisia sekä luonnollisia vaaleita. Kasviväri on kosteuttava ja kiiltoa antava hoito hiuksille sekä hellävarainen hiuspohjalle. Koska luonnonvärit eivät vaalenna eivätkä muuta luonnottomasti hiusten väriä, niin ne eivät myöskään tuota selkeää tyvikasvurajaa. Hiusten värjäämisvälejä voi siis huoletta pidentää viikoilla.

INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

Hieronta tehdään kevyin pyörivin liikkein ja sivelyin. Päänalueen lisäksi käsitellään yläselkää, hartioita, niskaa ja käsiä. Hiuksiin laitetaan hiuslaadulle ja hiuspohjalle sopiva öljy esim. kookosöljy. Lisänä voidaan käyttää eteerisiä öljyjä tasapainottamaan hiuspohjaa sekä hoitamaan hiuksia ja hellimään mieltä.

Intialaisella päähieronnalla on hyvin rentouttava ja stressiä poistava vaikutus. Se auttaa laukaisemaan mielen ja kehon jännitystiloja. Paras tulos saadaan muutaman käyntikerran jälkeen. Intialainen päähieronta voimistaa käsiteltävien alueiden verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Päänalueella tämä lisää erityisesti hiusjuurien ravintoaineiden saantia ja edesauttaa hiustenkasvua.

Hiushoidot aloitetaan intialaisella päähieronnalla. Hieronnalla edesautetaan hoitojen positiivisia vaikutuksia.

hoitoturve

 HIUSHOIDOT

Hiuksia ja hiuspohjaa voidaan puhdistaa ja hoitaa tehokkaasti luonnosta saatavilla aineilla kuten savi, merilevä ja turve. Nämä tuotteet ovat luonnostaan miedon tuoksuisia eivätkä sisällä lisättyjä säilöntäaineita tai muita synteettisiä kemikaaleja.

Savi tasapainottaa hilseilevää ja rasvaista hiuspohjaa. Se sopii kaikille hiuspohjille syväpuhdistavana hoitona. Savi sisältää myös runsaasti hiuksia ravitsevia hivennaineita. Erilaisista savilajeista vihreä on puhdistavin ja ruskea eli rhassoulsavi sekä valkosavi eli kaolinsavi ovat hoitavampia esim. kuiville hiuksille. Savia voidaan käyttää myös hiusten pesuun shampoon asemasta.

Merilevä poistaa tehokkaasti raskasmetalleja, joita hiuksiin tulee esim. lääkeaineista ja synteettisistä väreistä. Merilevä on myös kosteuttava hoito, joka sopii hyvin synteettisillä väreillä rasitetuille hiuksille tai luonnostaan kuiville kutreille. Tämä on aivan ihana proteiinipitoinen hoito kihartuville hiuksille. Tuloksena on pehmeät, kiiltävät ja jäntevät kiharat.

Turve puhdistaa hiuspohjaa hellävaraisen tehokkaasti ja kosteuttaa hiuksia ja hiuspohjaa. Turve on vanha perinteinen suomalainen hoitotuote, jota voidaan käyttää myös koko keholle esim. saunassa.

 paa1  paa2