Minä

PETRA LAMMELA

parturi-kampaaja, koulutettu ekokampaaja ja diplomiravintoneuvoja

Olen valmistunut parturi-kampaajaksi vuonna 1998. Ennen ekokampaajakoulutusta olin jo pitkään käyttänyt ekokosmetiikkaa ja kasvivärejä, joten polkuni jatkui luontevasti luonnollisempaan suuntaan. Keväällä 2012 suoritin Ekokampaaja-tutkinnon Helsingissä.  Löysin oman paikkani ja perustin Ekokampaamo Kookoksen syksyllä 2013. Kierrättäminen, ekologiset hiusvärit, luonnonkosmetiikka ja ekologiset arvot kuuluvat ekokampaajan työhon olennaisesti.

Tunnen itseni ikuiseksi opiskelijaksi. Maailmassa on paljon mielenkiintoisia asioita ja mahdollisuuksia. Olen käynyt kaksivuotisen kasvilääkintäkoulutuksen Frantsilassa. Puhtaasta luonnosta poimittuja kasveja ja yrttejä voi käyttää niin sisäisesti kuin ulkoisestikin terveyden ylläpitoon ja hoitoon. Olen etsinyt tietoa myös ravitsemuksesta ja terveydestä ja suorittanut hoitotieteen perusteet sekä ravitsemustieteen perusteet avoimessa yliopistossa. Valmistuin keväällä 2019 diplomi ravintoneuvojaksi Terveysopisto Saluksesta. Teen töitä ravintoneuvojana ekokampaajatyön ohella.

Minua kiinnostavat monenlaiset hyvinvointiin liittyvät asiat. Olen onnellinen, että saan ekokampaajana omalla tavallani hoitaa ihmisiä tekemällä rentouttavaa intialaista päähierontaa sekä kokonaisvaltaisesti vaikuttavia hiushoitoja. Uutena hienona mahdollisuutena näen työni ravintoneuvojana. Jokapäiväinen ruokamme on yksi tärkeimmistä mahdollisuuksistamme huolehtia itsestämme ja terveydestämme. Olen kiitollinen, että saan tehdä rakastamaani työtä ja oppia uutta joka päivä. Haluan myös auttaa ihmisiä löytämään tapoja parantaa omaa hyvinvointiaan.

Metsässä kävely ja erityisesti pysähtyminen tähän hetkeen; rauhaan ja kauneuteen on parasta itsehoitoa minulle. Kun kokee metsän parantavan ja rauhoittavan vaikutuksen, ymmärtää kuinka mittaamattoman arvokas luonto on.

Ravintoneuvojan työhön liittyvä koulutukseni:

Tampereen Ammattiopisto, Terveydenhoidon perusopinnot  14 op

Helsingin Avoin yliopisto, Ravitsemustieteen perusopinnot 25 op

Fytoterapeuttiopintoja 2006-2008, Frantsilan koulutuskeskus

Suomen Terveysopisto Salus, Diplomiravintoneuvojan tutkinto 2017-2019, 57 op, ravintoneuvojan koulutus

Paula Heinosen Terveyden tukipilarit koulusohjelmasta kolme osiota 2018-2019 : ”Suolisto ja maksa”, ”Hormonien hurmaa” ja ”Aivoilla on nälkä”