Ekokampaaja

 

 

PETRA LAMMELA

parturi-kampaaja, koulutettu ekokampaaja ja metamorfinen hoitaja

 

Olen valmistunut parturi-kampaajaksi vuonna 1998. Ennen ekokampaajakoulutusta olin jo pitkään käyttänyt ekokosmetiikkaa ja kasvivärejä, joten polkuni jatkui luontevasti luonnollisempaan suuntaan. Vuonna 2012 suoritin Ekokampaaja-tutkinnon Helsingissä.  Löysin oman paikkani ja perustin Ekokampaamo Kookoksen syksyllä 2013.

Tunnen itseni ikuiseksi opiskelijaksi. Maailmassa on paljon mielenkiintoisia asioita ja mahdollisuuksia. Olen käynyt kaksivuotisen kasvilääkintäkoulutuksen Frantsilassa. Ekokampaaja voi saada kasveista uskomatonta apua moniin asiakkaiden hiusongelmiin. Puhtaasta luonnosta poimittuja kasveja ja yrttejä voi käyttää niin sisäisesti kuin ulkoisestikin terveyden ylläpitoon ja hoitoon. Olen etsinyt tietoa myös ravitsemuksesta ja terveydestä ja suorittanut Hoitotieteen perusteet ja avoimessa yliopistossa Ravitsemustieteen perusteet. Tällä hetkellä opiskelen Terveysopisto Saluksessa Ravintoneuvojan koulutusohjelmassa.

Minua kiinnostavat monenlaiset hyvinvointiin liittyvät asiat. Annan parhaani mukaan vinkkejä siitä, miten asiakas voisi hoitaa itseään luonnonmukaisesti. Olen onnellinen, että saan ekokampaajana omalla tavallani hoitaa ihmisiä tekemällä rentouttavaa intialaista päähierontaa sekä kokonaisvaltaisesti vaikuttavia hiushoitoja. Uutena hienona mahdollisuutena olen kokenut metamorfisen hoidon. Sen aikaansaamia tuloksia itsessäni ja asiakkaissani jään odottelemaan ja fiilistelemään. Olen kiitollinen, että saan tehdä rakastamaani työtä ja oppia uutta joka päivä.

Metsässä kävely ja erityisesti pysähtyminen tähän hetkeen; rauhaan ja kauneuteen on parasta itsehoitoa minulle. Kun kokee metsän parantavan ja rauhoittavan vaikutuksen, ymmärtää kuinka mittaamattoman arvokas luonto on. Kierrättäminen, ekologiset hiusvärit, luonnonkosmetiikka, puhdas ravinto, luonnon, itseni ja muiden ihmisten hyvinvoinnin arvostaminen kuuluvat ekokampaajan työhöni. Ne ovat myös tärkeä osa jokapäiväistä elämääni.